Kanon blijft op Venlo gericht

Het was een bijzondere bijeenkomst; de ‘Venlonaer van ’t Jaor 2015’. Op donderdag 26 mei werden alle genodigden omstreeks 18.30 uur verwacht in de parterre van het stadhuis. De stichting Volkscultuur Arcen met hun voorman Peter van ’t Hof werden namelijk in het zonnetje gezet. Het was voor eerste keer dat het stadsdeel Arcen in de prijzen viel. De genodigden waren dan ook met een touringcar afgereisd naar Venlo.

Na een woord van welkom door stichtingsvoorzitter Toine Hazenbosch werd het gezelschap gevraagd naar buiten te gaan. Hier stond  Het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo met de ‘oud-Venlonaren’. Het hele gezelschap ging onder de klanten van de harmonie richting theater de Maaspoort. Hier werd door Jeu Canjels (Venlonaer 2013) een eregalerij met oud-Venlonaren onthuld. Een zeer speciaal moment.

Daarna ging het gezelschap weer richting Stadhuis. Hier vond de officiële plichtpleging plaats. Na mooie speeches van Toine Hazenbosch en burgemeester Antoin Scholten vond de uitreiking van de medaille en oorkonde plaats. Hierna was het woord aan Peter ’t Hof. Hij wist op een leuke manier terug te grijpen naar het verleden. De kleine parel Arcen en de stad Venlo hebben eeuwenlang in de clinch gelegen en dat dan uitgerekend een Arcenaar zich ‘Venlonaer van ’t Jaor’ mag noemen mag zeer bijzonder genoemd worden.

Toch sprak hij ook lof uit en de dank voor het mogen ontvangen van de prijs. Desondanks blijft het kanon in de haven van Arcen gericht op Venlo, aldus Peter van ’t Hof.