Frans Pollux verkozen tot ‘Venlonaer van ‘t Jaor’

De eretitel ‘Venlonaer van ‘t Jaor’ is dit jaar voor Frans Pollux. Deze veelzijdige Venlonaar draagt al ruim 20 jaar zijn liefde voor Venlo uit in woord en geschrift. Er werden 31 kandidaten door de inwoners van de gemeente Venlo voorgedragen voor deze jaarlijks onderscheiding.  

Het bestuur van de stichting Venlonaer van ‘t Jaor heeft op 6 februari 2017 besloten dat Frans Pollux zich ‘Venlonaer van ‘t Jaor 2016’ mag noemen. Deze bekende Venlonaar werd geboren in 1977. Hij studeerde geschiedenis in Utrecht. In het dagelijks leven is hij actief als schrijver, muzikant en journalist. Als zanger en presentator heeft hij op allerlei podia binnen en buiten Venlo gestaan. In veel van zijn werk is de stad Venlo een thema. Hij voelt er zich nadrukkelijk verbonden mee en draagt dat ook graag uit. Frans is zeer veelzijdig. Zijn werk loopt uiteen van carnavalsliedjes tot serieuze toneelteksten.

In 2016 heeft Frans een toonaangevende inbreng gehad in de Venlose Revue. Daarnaast is deze Venlonaar vaak bereid, betaald of pro deo, mee te werken aan creatieve initiatieven. Op dit moment werkt hij, als huisschrijver van Toneelgroep Maastricht, aan een toneelvoorstelling over Pinkpop en Rowwen Hèze. Met al zijn bezigheden geeft hij op een meerdimensionale manier vorm aan het criterium van de stichting om Venlo in promotioneel opzicht voor het voetlicht te brengen. Er is dus alle reden om Frans Pollux te benoemen tot ‘Venlonaer van ‘t Jaor 2016’. De huldiging, in besloten kring, vindt plaats op 18 mei om 18.30 uur in de parterre van het stadhuis.