Nomineer ‘Venlonaer van ’t Jaor 2019’

Het is weer mogelijk om kandidaten aan te dragen voor de verkiezing van de Venlonaer van ’t Jaor. Welke persoon heeft volgens jou een zeer bijzonder prestatie geleverd in 2019? Een prestatie waar Venlo mee gepromoot is, tot buiten de gemeentegrenzen. Nomineer die persoon, vereniging of organisatie voor 1 februari via www.venlonaervantjaor.nl.

De eretitel ‘Venlonaer van ’t Jaor’ heeft tot doel alle inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving. De belangrijkste voorwaarde voor het toekennen van de eretitel is, dat er bij die verdienste en/of prestatie sprake moet zijn van een promotioneel effect voor de stad Venlo. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, onderwijs, cultuur of ondernemerschap. De kandidaat voor de eretitel hoeft niet in Venlo te wonen of uit Venlo afkomstig te zijn, als de verdiensten voor de stad Venlo maar aantoonbaar zijn.

Wie wordt de opvolger van tijdschrift Buun? De stichting cultuurhistorische publicaties, uitgever van dit jaarlijks terugkerend tijdschrift, werd afgelopen voorjaar gekozen tot Venlonaer van ’t Jaor 2018. In 2018 bestond de Buun 25 jaar en die jaaruitgave bevatte 45 artikelen over onder meer sport, muziek en cultuur binnen de Gemeente Venlo. De Buun geeft een uitstekend tijdsbeeld van Venlo in al zijn facetten. Inmiddels is de Buun 2020 reeds verschenen, met hierin ook een stukje over de titel die hen ten deel viel.

Iedereen kan zijn of haar kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2019 voordragen door de kandidaat met bijhorende motivatie in te sturen via de website, voor 1 februari. Wie de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor wordt, zal medio april bekend worden gemaakt door het bestuur van de stichting.