Alsnog verkiezing Venlonaer van ’t Jaor 2021

Welke persoon of organisatie heeft volgens jou een zeer bijzondere prestatie geleverd in 2021? Een prestatie die ook heeft afgestraald op Venlo en misschien zelfs daarbuiten impact heeft gehad op de samenleving. Dat is de vraag aan alle inwoners van de gemeente Venlo. Vanaf vandaag kan iedereen weer kandidaten nomineren via de stembus op de website van de stichting, www.venlonaervantjaor.nl

Vanwege de coronamaatregelen en lockdowns in 2020 en 2021, moest de uitreiking van de Venlonaer van ’t Jaor 2019 aan Evert Thielen enkele keren worden uitgesteld. Uiteindelijk werd hij in november 2021 alsnog geëerd voor zijn verdiensten. Vanwege de pauzestand waarin de samenleving de afgelopen twee jaren heeft gestaan, kwam dan ook de verkiezing van de Venlonaer van ’t Jaor 2020 te vervallen. Nu de samenleving weer op volle toeren draait, heeft het bestuur van de stichting Venlonaer van ’t Jaor besloten om alsnog een Venlonaer van ’t Jaor 2021 te benoemen.

De eretitel heeft tot doel alle inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving. De belangrijkste voorwaarde voor het toekennen van de eretitel is, dat er bij die verdienste sprake moet zijn van een promotioneel effect voor de gemeente Venlo. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, onderwijs, cultuur of ondernemerschap. De kandidaat voor de eretitel hoeft niet in Venlo te wonen of uit Venlo afkomstig te zijn, als de verdiensten voor Venlo maar aantoonbaar zijn.

De vraag is dus wie de opvolger wordt van Evert Thielen. Iedereen kan zijn of haar kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2021 voordragen door de naam van de kandidaat met bijhorende motivatie in te sturen via de website. Dit kan tot 18 juni aanstaande.