Nomineren nieuwe Venlonaer van ’t Jaor weer mogelijk

Het is pas kort geleden dat Marion Koopmans werd verkozen tot Venlonaer van ’t Jaor 2021, maar de Stichting Venlonaer van ’t Jaor roept iedereen in de gemeente Venlo op na te denken over een opvolger en deze voor te dragen. Zoals gebruikelijk is het mogelijk een persoon of organisatie te nomineren in de maanden december en januari. Kandidaten die volgens jou een bijzondere prestatie hebben geleverd in 2022, die ook heeft afgestraald op de gemeente Venlo, kunnen tot 1 februari worden genomineerd via www.venlonaervantjaor.nl.

Begin november werd Marion Koopmans in de parterre van het Stadhuis nog gelauwerd voor haar verdiensten over het jaar 2021. Vanwege geldende beperkingen rondom het coronavirus werd deze verkiezing verschoven naar het najaar, maar in 2023 wil de stichting Venlonaer van ’t Jaor de uitreiking weer zoals gebruikelijk in mei laten plaatsvinden

De eretitel heeft tot doel alle inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving. De belangrijkste voorwaarde voor het toekennen van de eretitel is, dat er bij die verdienste sprake moet zijn van een promotioneel effect voor de gemeente Venlo. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, onderwijs, cultuur of ondernemerschap. De kandidaat voor de eretitel hoeft niet in Venlo te wonen of uit Venlo afkomstig te zijn, als de verdiensten voor Venlo maar aantoonbaar zijn.

De vraag is dus wie de opvolger wordt van Marion Koopmans. Iedereen kan zijn of haar kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2022 voordragen door de naam van de kandidaat met bijhorende motivatie in te sturen via de website van de stichting. Dit kan tot 1 februari aanstaande. Wie de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor wordt, zal in het voorjaar bekend worden gemaakt door het bestuur van de stichting.