Dames 1 Cabooter HandbaL Venlo: Venlonaer van ’t Jaor 2022

De eretitel Venlonaer van ’t Jaor 2022 is toegekend aan Dames 1 Cabooter HandbaL Venlo, zo werd vrijdagavond bekend gemaakt in Nedinscoplein bij Omroep Venlo, waar voorzitter Maes, aanvoerster Pien en keepster Liza van het team te gast waren. Het Dames 1 Cabooter Handbal team werd gekozen uit vele genomineerden. Het hele team wordt op 22 juni officieel gehuldigd als de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor.    

Het bestuur van de Stichting Venlonaer van ’t Jaor, bestaande uit zes personen die alle stadsdelen van de Gemeente Venlo vertegenwoordigen, heeft besloten dat Dames 1 Cabooter Handbal Venlo  zich Venlonaer van ’t Jaor 2022 mag noemen. Een uitverkiezing die heel tercht en op de goede tijd plaatsvindt, volgens de voorzitter van de stichting, Toine Hazenbosch: “ het is ontzettend goed te horen van de voorzitter van Dames 1 Cabooter, Benjamin Maes, dat deze erkenning niet beter uit had kunnen komen, en dat het hele team, inclusief de trainer, dit als een meer dan geweldige erkenning van hun prestaties vindt”.

Als detail informatie: Na twee hele goede seizoenen, volgde in 2021-22 de kroon op een paar jaar hard werken voor Dames 1 Cabooter HandbaL Venlo. Het team werd op 21 mei 2022 voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen. En dat in slechts twee van de ‘best of three’ wedstrijden tegen de toen regerend kampioen Otto Workforce-VOC Amsterdam. Het feit dat Dames 1 sinds 2019 keihard gewerkt heeft om kampioen te worden, gedurende de periode 2020-21 een heel goed niveau heeft kunnen vasthouden, en in 2022 tot landskampioen promoveerde, maakt Dames 1 Cabooter HandbaL Venlo tot een bijzondere “Venlonaer van ‘t Jaor 2022”. Terzijde moet ook nog even gezegd zijn dat het team ook in het seizoen 2022-2023 weer geweldig presteert.

Dames 1 Cabooter HandbaL Venlo is hiermee de opvolger van Marion Koopmans, die vorig jaar werd verkozen tot Venlonaer van ’t Jaor 2021. De huldiging van de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor, dit dan wel voor genodigden, vindt plaats in de parterre van het stadhuis op donderdag 22 juni. De burgemeester van Venlo, de heer Scholten, zal het team via de voorzitter dan de bijhorende onderscheiding en oorkonde overhandigen.