Nomineer jouw kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2023

Het jaar 2023 loopt langzaam op zijn einde en dus is het weer mogelijk om kandidaten voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2023 voor te dragen. Vanaf vrijdag 1 december kan iedereen weer een persoon of organisatie nomineren voor deze eretitel. Kandidaten die volgens jou een bijzondere prestatie hebben geleverd in 2023, die ook heeft afgestraald op de gemeente Venlo, kunnen tot 1 februari worden genomineerd via www.venlonaervantjaor.nl.

In het voorjaar werd Dames 1 van Cabooter Handbal Venlo in de parterre van het Stadhuis nog gelauwerd voor hun verdiensten over het jaar 2022, waarin zij landskampioen werden en Venlo als handbalhoofdstad van Nederland op de kaart zetten. Zoals ieder jaar kunnen er in de maanden december en januari nu weer nieuwe kandidaten worden voorgedragen die in aanmerking komen als laureaat voor het jaar 2023.

De eretitel Venlonaer van ’t Jaor heeft tot doel alle inwoners van de gemeente Venlo bewust te maken van het functioneren van personen, verenigingen of organisaties die een buitengewone verdienste hebben of een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de Venlose samenleving. De belangrijkste voorwaarde voor het toekennen van de eretitel is, dat er bij die verdienste sprake moet zijn van een promotioneel effect voor de gemeente Venlo. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, onderwijs, cultuur of ondernemerschap. De kandidaat voor de eretitel hoeft niet in Venlo te wonen of uit Venlo afkomstig te zijn, als de verdiensten voor Venlo maar aantoonbaar zijn.

De vraag is dus wie de opvolger wordt van Dames 1 van Cabooter Handbal Venlo. Iedereen kan zijn of haar kandidaat voor de titel Venlonaer van ’t Jaor 2023 voordragen door de naam van de kandidaat met bijhorende motivatie in te sturen via de website van de stichting. Dit kan tot 1 februari aanstaande. Wie de nieuwe Venlonaer van ’t Jaor wordt, zal in het voorjaar bekend worden gemaakt door het bestuur van de stichting.