stichting Passiespelen

Venlonaer van ’t Jaor 2010

De Stichting Passiespelen ontvangt de titel Venlonaer van ’t Jaor 2010 en is daarmee de opvolger van Marcel Tabbers.

In het verleden werd deze Stichting reeds meerdere malen voorgedragen. In 2010 was de uitvoering van de Passiespelen uitermate succesvol met een totaal bezoekersaantal van 46.000, de aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix en de landelijke publiciteit die het evenement in 2010 kreeg. De “vernieuwende “aanpak van regisseur Cees Rullens heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes naast natuurlijk de enorme inzet van de ongeveer 400 betrokken vrijwilligers.

Het verdient derhalve lof en waardering dat de Stichting Passiespelen erin is geslaagd in deze tijd het lijdensverhaal van Christus zodanig uit te beelden dat tienduizenden mensen van heinde en verre dit schouwspel bezochten. Daarmee staat ons inziens onomstotelijk vast dat dit project in sterke mate bijdraagt aan de positieve beeldvorming van stad en regio en nationaal , ja zelfs internationaal wordt gewaardeerd.

De Stichting Passiespelen voldoet hiermee aan de belangrijkste criteria die bepalend zijn voor de toekenning van deze belangrijke eretitel in groot Venlo, er werd in 2010 een bijzondere prestatie geleverd en die zorgde voor een enorme promotie van het stadsdeel Tegelen en daarmee voor geheel Venlo.