Sef Thissen

Venlonaer van ’t Jaor 2014

De eretitel ‘Venlonaer van ut Jaor’ is dit jaar voor sef Thissen. Hij is een Nederlands zanger in het opera- en operette-genre. Hij organiseert vanaf 2012 het klassieke concert Viva Classic Live. Er werden 30 kandidaten door de inwoners van de gemeente Venlo voorgedragen.

Het bestuur van de stichting Venlonaer van ut Jaor heeft op 23 februari 2015 besloten dat Sef Thissen zich ‘Venlonaer van ut Jaor 2014’ mag noemen. Met het succesvolle Viva Classic Live heeft hij Venlo muzikaal op de spreekwoordelijke klassieke kaart gezet. In amper drie jaar tijd is het uitgegroeid tot een driedaags evenement dat ook landelijk aandacht heeft gekregen. Een van de concerten is uitgezonden op de landelijke televisie.

Het idee van bariton en presentator Sef Thissen is uitgegroeid tot het succes dat het nu is. Inmiddels zijn er drie succesvolle Viva Classic Live concerten geweest en in december 2014 is het eerste Viva Classic Kerstconcert opgevoerd. Sef Thisssen heeft niet alleen het cultureel klimaat in Venlo van een extra impuls voorzien, maar daarbij ook het gezicht van Venlo euregionaal en ook nationaal grotere bekendheid gegeven.

Hij is een musicus en ondernemer met liefde voor de stad en heeft zo Venlo zeer positief voor het voetlicht gebracht. Zoals u kunt lezen heeft het bestuur alle reden om Sef Thissen te benoemen tot ‘Venlonaer van ut Jaor 2014’. De huldiging, in besloten kring, vond plaats op 21 mei om 18.30 uur in de parterre van het stadhuis.

Donderdag 21 mei 2015 is Sef Thissen onderscheiden in de parterre van het Stadhuis. Hij kreeg uit handen van burgemeester Antoin Scholten de versierselen die horen bij de eretitel ‘Venlonaer van ut Jaor 2014’. Sef Thissen is een Nederlands zanger in het opera- en operette-genre. Hij organiseert vanaf 2012 het klassieke concert Viva Classic Live. Tijdens de uitreiking werd Sef Thissen nog verrast door enkele optredens van ondere zijn vrouw Leta en dochter Loepy.