stichting Volkscultuur Arcen

Venlonaer van ’t Jaor 2015

De eretitel ‘Venlonaer van ‘t Jaor’ is dit jaar voor Stichting Volkscultuur Arcen. Deze organisatie organiseert om de twee jaar het Scrooge Festival in Arcen. Er werden 55 kandidaten door de inwoners van de gemeente Venlo voorgedragen voor deze jaarlijks onderscheiding.

Het bestuur van de stichting Venlonaer van ‘t Jaor heeft op 7 maart 2016 besloten dat Stichting Volkscultuur Arcen zich ‘Venlonaer van ‘t Jaor 2015’ mag noemen. Het Scrooge Festival werd in 2015 voor de vijfde keer georganiseerd. De grote gangmaker is voorzitter Peter van ‘t Hof. Het lukt hem, samen met de overige bestuursleden al jaren, om het hele dorp Arcen op de been te brengen. Het is dan ook met recht een festival voor en door de inwoners van het pittoreske dorpje. De enorme betrokkenheid van inwoners om er elke keer weer iets bijzonders van te maken is dan ook vermeldenswaard.

Het voor Limburg unieke evenement wist in december 2015 weer landelijke media aandacht te trekken. Daarnaast kwam tijdens de laatste editie ook de Duitse omroep WDR naar Arcen. Hierdoor mochten er ook veel Duitse gasten worden verwelkomd. Het tweedaagse festival trok in totaal 30.000 bezoekers en kan worden gezien als een geweldige promotie voor de gemeente Venlo.

Zoals u kunt lezen heeft het bestuur alle reden om Stichting Volkscultuur Arcen, als organisator van het Scrooge Festival, te benoemen tot ‘Venlonaer van ‘t Jaor 2015’. De huldiging, in besloten kring, vindt plaats op 26 mei om 18.30 uur in de parterre van het stadhuis.