Frans Pollux

Venlonaer van ’t Jaor 2016

Het was een bijzondere bijeenkomst; de ‘Venlonaer van ’t Jaor 2016’. Op donderdag 18 mei werden alle genodigden omstreeks 18.30 uur verwacht in de parterre van het stadhuis. De in heel Limburg bekende Frans Pollux werd namelijk in het zonnetje gezet. Er waren veel vrienden en bekende van de Venlonaar aanwezig.

Na een woord van welkom door stichtingsvoorzitter Toine Hazenbosch werd het gezelschap gevraagd naar buiten te gaan. Hier stond het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo met de ‘oud-Venlonaren’ klaar. Er werd een serenade gebracht aan de Venlonaar van 2016 en zijn vrouw en drie kinderen.

Hierna vond in het stadhuis de officiële plichtpleging plaats. Na de speeches van Toine Hazenbosch en burgemeester Antoin Scholten vond de uitreiking van de medaille en oorkonde plaats. Hierna was het woord aan Frans Pollux. Hij wist op geheel eigen wijze duidelijk te maken hoe hij verbonden is met de stad. Waarom de stad hem aan het hart gaat en dat hij trots is ‘Venlonaar van het jaar 2016’ te mogen zijn. Hierna kregen enkele vrienden en bekende van Frans het woord. Ook brachten Jacques-Paul Joosten en Marcel Tabbers nog een muzikale ode.

Het was een bijzonder geslaagde avond die de aanwezigen nog lang zal bijblijven.

foto’s Reinier Linders