Jeu Canjels

Venlonaer van 't Jaor 2013

De eretitel ‘Venlonaer van ut Jaor’ is dit jaar voor Jeu Canjels. De ondernemer uit Tegelen zet zich al decennia lang in voor de maatschappij. In 2013 was hij initiator en organisator van ‘Tegula Cultura’. Er werden 32 kandidaten door de inwoners van de gemeente Venlo voorgedragen.

Het bestuur van de stichting Venlonaer van ut Jaor heeft op 6 februari 2014 besloten dat Jeu Canjels zich ‘Venlonaer van ut Jaor 2013’ mag noemen. Jeu Canjels is geboren en getogen in Tegelen, momenteel woont hij in Belfeld. Op het industriepark in Belfeld is ook zijn bedrijf CAS Exhibition Partners gelegen. Ongeveer 50 jaar geleden begonnen als Canjels Art Studio, inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende standbouwer die wereldwijd actief is. Naast het ondernemerschap heeft Jeu Canjels zich ook altijd ingezet voor de maatschappij. Vooral in Tegelen is hij bij veel projecten en organisaties betrokken. Zijn betrokkenheid beperkt zich niet tot alleen meedenken. Hij is een van de mensen die kar trekt en zo veel weet te verwezenlijken. Hierbij schroomt Jeu niet om het bedrijf in te zetten als sponsor.

Jeu Canjels en CAS Exhibition Partners zijn al jaren sponsor van het Zomerparkfeest in Venlo, zijn betrokken bij de realisatie van ‘vastelaovespaviljoen ’t witte hoés’ en in de zomer werd meegewerkt aan ‘Gein op het Wilhelminaplein’. Daarnaast heeft Jeu zich de afgelopen jaren ingezet voor onder andere d’n Oeles, toneelgezelschap Zet Door, het TSO, de Passiespelen, harmonie Sempre Avanti, de Garde Tegeliers en het Limburgs Schutterij Museum. Zijn naam werd in 2013 ook veelvuldig genoemd in combinatie met ‘Tegula Cultura’. Het idee voor een culturele kwis werd geopperd door twee verenigingen, maar door de tomeloze inzet van Jeu Canjels gemaakt tot een driedaags cultureel festijn in Abdij Ulingsheide. Er hebben ruim 12.000 mensen een bezoek gebracht aan het evenement. De opbrengst van ‘Tegula Cultura’ is grotendeels geschonken aan de stichting ‘Emmaus Feniks’. In het najaar was Jeu Canjels actief betrokken bij de organisatie van de expositie ‘Vastelaovend in Groët-Venlo’ die in 2014 heeft plaatsgevonden.

Zoals u kunt lezen heeft het bestuur alle reden om Jeu Canjels te benoemen tot ‘Venlonaer van ut Jaor 2013’.

Jeu Canjels mag zich ‘Venlonaar’ noemen

Donderdag 22 mei 2014 is Jeu Canjels onderscheiden in de parterre van het Stadhuis. Hij kreeg uit handen van burgemeester Antoin Scholten de versierselen die horen bij de eretitel ‘Venlonaer van ut Jaor 2013’. Jeu Canjels is een ondernemer uit Tegelen die zich al decennia lang inzet voor de maatschappij. In 2013 was hij initiator en organisator van ‘Tegula Cultura’. Tijdens de uitreiking werd Jeu Canjels nog verrast door optredens van Thei & Marij en de Tegelse hofzangers. Zaterdag 24 mei heeft er in cultureel centrum de Haandert nog een feestelijke bijeenkomst plaatsgevonden. Jeu Canjels heeft de titel opgedragen aan de Tegelse gemeenschap.