Marcel Tabbers

Venlonaer van 't Jaor 2009

Uit de ruim 60 ingezonden nominaties werd Tabbers gekozen vanwege zijn tomeloze inzet om door middel van, meest culturele, projecten Venlo op de kaart te zetten. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van Q4, een voorbeeldproject voor vele steden en regio’s in Nederland en daarbuiten en hij geeft regelmatig lezingen en presentaties over dit onderwerp.

Hij is de gangmaker van de Culturele Biennale, een groot grensoverschrijdend cultureel festival en in 2009 mede initiatiefnemer van het project 5x5xx5 dat de City Marketing Innovation Award won en daarmee landelijke bekendheid en waardering kreeg. Daarnaast is hij betrokken bij veel andere initiatieven en projecten in Venlo en de regio. 

Enkele citaten uit de inzendingen: Marcel Tabbers is de bisonkit van Venlo, Marcel is promotor en wakkerschudder, hij ademt, slaapt en waakt Venlo, Marcel is de promotor van de creatieve industrie en het cradle to cradle principe. Marcel Tabbers werd overigens de afgelopen jaren reeds meerder malen voorgedragen voor de titel.

Kortom, veel draagvlak uit de bevolking voor deze kandidaat en iemand die aan alle criteria voldoet om in aanmerking te komen voor deze titel. Reden voor het Comite van Advies om unaniem met dit bestuursbesluit in te stemmen.